Više para od poreza

Bez autora
Mar 19 2012

Očekuje se da će naplata poreza u prvom kvartalu ove godine biti za oko 2,5 odsto veća od projektovanih 120 milijardi dinara. U januaru je zabeleženi najveći prihodi od poreza u poslednjih 10 godina i naplata je bila devet procenata veća od plana. Boljoj naplati doprinelo je objavljivanje spiska najvećih dužnika. Rast poreskih prihoda nastavljen je i u februaru, kada je prikupljeno 1,3 milijarde dinara prihoda više od plana.Najveći rast u februaru zabeležen je u prikupljanju poreza na dodatu vrednost (PDV) i poreza na zarade, a dobra naplata nastavljena je i u martu.

Više para od porezaDirektor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, izjavio je da očekuje da će naplata poreza u prvom kvartalu ove godine biti za oko 2,5 odsto veća od projektovanih 120 milijardi dinara.

Radosavljević je kazao da su u januaru zabeleženi najveći prihodi od poreza u poslednjih 10 godina i da je naplata bila devet procenata veća od plana. On je ocenio da je boljoj naplati doprinelo objavljivanje spiska najvećih dužnika.

- Nikome nije prijatno da se njegovo ime ili naziv njegove firme nađe na tom spisku dužnika Poreske uprave - kazao je Radosavljević.

Rast poreskih prihoda, dodao je, nastavljen je i u februaru, kada je prikupljeno 1,3 milijarde dinara prihoda više od plana.

Prema rečima Radosavljavića, najveći rast u februaru zabeležen je u prikupljanju poreza na dodatu vrednost (PDV) i poreza na zarade, a dobra naplata nastavljena je i u martu.

Radosavljević je istakao da je Poreska uprava u prošloj godini prikupila 600 milijardi dinara poreza, što je za 50 milijardi dinara ili 500 miliona evra više nego u 2010. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik